top of page

Bezoekje aan het consultatiebureau


Afgelopen maandag was het weer tijd voor een bezoekje aan het consultatiebureau. Zo'n afspraak duurt met twee kids ruim een half uur maar voordat je weg bent, ben je zo een uur verder... Eigenlijk moet ik een afvinklijstje maken: wat moet allemaal mee? De groene groeiboekjes (zo noemen ze deze terwijl ze blauw zijn, snap jij het?), hydrofiele luiers, dekentjes, luiers en billendoekjes... het is mij namelijk al regelmatig overkomen dat ze alles onder hebben geplast. En niet te vergeten: een lijstje met wat je wilt bespreken. Echt, als ik dit niet doe dan ben ik alles alweer kwijt voordat ik het bureau binnenloop. Herken je dat, dat die 'zwangerschapsdementie' maar niet over gaat? Overal in huis liggen lijstjes. Ik heb zelfs een aantal Flow weekly schriftjes gekocht waarin ik alles opschrijf en extra fijn: afvink. Meteen een tip want deze schriftjes zijn erg leuk en handig!

Ondertussen is het half 1 en moeten we echt weg. Mark is ook thuis en gaat mee. Met een tweeling is het fijn als er iemand mee gaat. Het is namelijk al een uitdaging om er eentje snel uit te kleden, stil te laten liggen voor het wegen en meten en de arts te kunnen verstaan tussen een beweeglijk en kraaiend kind, laat staan als je er twee bij je hebt. Dus fijn dat Mark een middagje vrij heeft. Vandaag moeten we met de auto want helaas is het bureau in ons dorp gesloten. En laat het nu net bijna 30 graden zijn. Kinderen in de maxi cosi, toch nog even de luier checken... Nee toch Femm?! Je had vanochtend toch al een volle luier en nu weer?? Goed, die had ik dus niet aan zien komen. Hup, weer uit de maxi cosi en snel verschonen. Tuurlijk, plas ook nog maar even van je af, rompertje wat nat maar geen tijd om deze ook nog te verschonen. Zien ze vast niet op het bureau. Snel weer aankleden en we moeten nu echt gaan, we hebben nog tien minuten. Eenmaal in de auto zien we dat er ingebroken is, dat kan er ook nog wel bij! Chagrijnig en gestrest haasten we ons naar het bureau. Gelukkig, we zijn op tijd en het is lekker rustig. We zijn alles weer vergeten als we horen dat onze meiden het super goed doen. Ze groeien goed, qua ontwikkeling lopen ze zelfs een beetje voor en we moeten vooral zo doorgaan!

Op de terugweg glimlachen Mark en ik naar elkaar: dit zijn zulke fijne berichten, vooral omdat ze zo klein waren toen ze werden geboren (Maud 1600 gram en Femm 1900 gram). We zijn trots op ze! We zetten de auto voor het huis en dan staat een vriendin uit de buurt klaar om te vertrekken naar het consultatiebureau. Haar zoontje is op dezelfde dag geboren als onze meiden, zo toevallig! Maar dan wil haar auto niet starten, stress! Wij weten precies hoe ze zich voelt, dus vragen of ze onze auto even wilt lenen? Dankbaar stapt ze in. Ondertussen zijn Maud en Femm in slaap gevallen en gaan wij even in de tuin zitten. Het is ondertussen 2 uur geweest en alles loopt weer anders maar het maakt allemaal niks meer uit. Wij zitten tevreden en gelukkig in het zonnetje.

Tips van deze week: groente- en fruithapjes, luiermapjes en peuterbox voor onderweg

  • Onze meisjes krijgen elke dag een fruit- of groentehapje. Ik ben hiermee begonnen toen ze 4,5 maand oud waren. Hilarisch die gezichtjes wanneer ze de eerste hapjes krijgen maar daarna is het smullen! Bij ons zijn de fruitfavorieten: banaan, mango, appel en peer. Als groente vinden ze worteltjes, doperwten, broccoli en sperziebonen lekker. Bloemkool (nog) niet zo. Aanrader: ik zet de meiden altijd in een wipstoel en geef ze om en om een hapje met de handige lepeltjes van Munchkin. Deze lepels verkleuren als het hapje te warm is. Geen twijfel dus, erg handig! De Nederlandse variant zijn de lepels van Nuby.

  • De luiers en een klein pakje billendoekjes doe ik in een luiermapje in de luiertas, erg handig! Zo zit alles bij elkaar en is het makkelijk te vinden in die overvolle tas. Sites met leuke luiermapjes: liefkinderspul.nl, kaatje-en-ko.com, en bikkies.nl.

  • We hebben de Deryan Peuterbox besteld. Een lichtgewicht box die je tevens kunt gebruiken als reisbedje. Ideaal voor onderweg maar ook voor in de tuin of op het strand! De box is namelijk super snel in elkaar te zetten en neemt weinig ruimte in beslag. Er is ook een babybox maar omdat we de meiden graag samen willen laten spelen, hebben de we peuterbox aangeschaft (ook vanaf 0 jaar). Omdat we verschillende uitjes en een vakantie op de planning hebben staan, lijkt dit ons een ideale oplossing. Uiteraard lees je binnenkort onze ervaringen.

Recent Posts
Archive
bottom of page