top of page

Voor alle tweelingouders: durf oneerlijk te zijn

Ja, je leest het goed! Wij tweelingmoeders zijn ontzettend goed in alles zo eerlijk mogelijk verdelen tussen onder kinderen. Onze aandacht, de rozijntjes, snoep, speelgoed, noem het maar op. En lukt dat een keertje niet? Wat voelen we ons dan schuldig! Maar lieve tweelingmama’s, alles eerlijk verdelen, kan dat wel?


Stel je voor dat er ruzie komt doordat ze niet hetzelfde krijgen. Of dat één van de twee zich achtergesteld voelt. Dat ze jaloers worden op elkaar. Of dat ze zich minderwaardig voelen ten opzichte van tweelingbroer of –zus... Nee, dat moeten we niet hebben dus proberen we alles maar zo goed en eerlijk mogelijk te verdelen. We tellen nog net niet de druiven die we aan hen geven, zodat ze er evenveel hebben (maar misschien doen we dit stiekem wel). We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat zeervaren dat ze er allebei evenveel mogen zijn en dat ze allebei even belangrijk voor jullie zijn. This is your wake-up call! Je mag af en toe best een beetje oneerlijk zijn. Meen ik dat echt? Jazeker! Lees onderstaande zin maar eens twee keer:


'Door de kinderen constant hetzelfde te geven, benadruk je onbewust dat de kinderen hetzelfde zijn.'⠀En dat is nou net niet wat we willen. Wat je hen kunt leren lees je in het gratis te downloaden Tweelingmama Magazine, inclusief verschillende tips (lente editie).コメント


Recent Posts
Archive
bottom of page