top of page

Kom van je stoel: de beweeghoek

Zo leuk! Juf Rosan, de juf van Maud, is ambassadeur van de Kleuteruniversiteit. Kennen jullie dit initiatief? Zij maken, in samenwerking met uitgevers van kinderboeken, digitale thematische projecten voor (kleuter)leerkrachten op basis van (prenten)boeken. Daarnaast ontwikkelen ze spellen. Leuk om eens op de site te kijken.

Maar even terug naar juf Rosan. Zij heeft dus samen met de kinderen in de klas een beweeghoek in het leven geroepen. Een feestje voor Maud want zij beweegt het liefst de hele dag. Buiten zijn, klimmen en klauteren, fietsen, rennen maar vooral niet stilstaan of zitten... Ik vraag mij soms af waar ze de energie vandaan haalt, want 's avonds is ze vaak nog niet moe, maar het is gewoon onze Maud: altijd in beweging.Dus hoe fijn is het dat nu in haar klas een beweeghoek te vinden is! Hoe ze hier gebruik van maken, wat de voordelen zijn en hoe kinderen ook op deze manier leren lees je in de blog van juf Rosan. Leuk om te lezen en ook biedt het tips en nieuwe ideetjes. Misschien moet ik thuis ook maar eens een beweeghoek inrichten ;)


Rosan: 'Een kind liet mij weten: “Juf, ik moet eerst echt even bewegen, want ik ben nu te drukkig in mijn hoofd om naar jou te luisteren.”. En het mooiste was dat dit kind, na vijf minuten in de beweeghoek te zijn geweest, zelf weer terugkwam en rustig mee kon doen tijdens de kleine kring. Super voor het kind, maar ook zeer fijn voor de juf!'

Comments


Recent Posts
Archive
bottom of page