top of page

De Tweeling 1 april grap (en andere zelfbedachte activiteiten)

Nu we met z'n allen thuis zitten bedenken we heel wat activiteiten voor en met de kinderen. Van huisnummer bingo tot bewegen met dobbelstenen en van schooltaakjes tot gewoon even een filmpje kijken. Nu we in week 3 zitten merk ik dat mijn kinderen hun zelfbedachte activiteiten het allerleukst vinden, en ik? Ik vind het meestal wat minder. Komen ze...

1. Een circusact op de strijkplank Wanneer je het liefst gaat turnen en dit nu even niet kan, dan pak je toch gewoon de strijkplank op zolder en gaat daar samen op staan om een act te doen? Resultaat: een kapotte strijkplank en als klap op de vuurpijl mijn stroomstrijkijzer die van de plank af valt. Je begrijpt: deze activiteit was geheel zelf bedacht en ondernomen. Ik kwam er pas achter toen ik op zolder een in elkaar gezakte strijkplank zag staan. Gelukkig is het goed afgelopen, niks gebroken maar in ieder geval is het af te raden om thuis ook te proberen.

2. De 1 april grap Al maanden geleden wilden Maud en Femm de juffen in de maling nemen op 1 april. 'Mama, ik zet dan Maud haar bril op en ga in haar klas zitten', z