top of page

De Tweeling 1 april grap (en andere zelfbedachte activiteiten)

Nu we met z'n allen thuis zitten bedenken we heel wat activiteiten voor en met de kinderen. Van huisnummer bingo tot bewegen met dobbelstenen en van schooltaakjes tot gewoon even een filmpje kijken. Nu we in week 3 zitten merk ik dat mijn kinderen hun zelfbedachte activiteiten het allerleukst vinden, en ik? Ik vind het meestal wat minder. Komen ze...

1. Een circusact op de strijkplank Wanneer je het liefst gaat turnen en dit nu even niet kan, dan pak je toch gewoon de strijkplank op zolder en gaat daar samen op staan om een act te doen? Resultaat: een kapotte strijkplank en als klap op de vuurpijl mijn stroomstrijkijzer die van de plank af valt. Je begrijpt: deze activiteit was geheel zelf bedacht en ondernomen. Ik kwam er pas achter toen ik op zolder een in elkaar gezakte strijkplank zag staan. Gelukkig is het goed afgelopen, niks gebroken maar in ieder geval is het af te raden om thuis ook te proberen.

2. De 1 april grap Al maanden geleden wilden Maud en Femm de juffen in de maling nemen op 1 april. 'Mama, ik zet dan Maud haar bril op en ga in haar klas zitten', zei Femm. Maud: 'En ik ga dan naar juf Sanne en Rianne.' Afgesproken! Deze zelfbedachte activiteit kon ik wel waarderen dus we hadden ons plan al klaar: bril naar de ander, kleding en rugzak wisselen en hup ieder naar de andere klas. Maar helaas, de Coronacrisis gooit roet in het eten dus hebben we nu een filmpje gemaakt voor de juffen en vandaag, op 1 april uiteraard, via de app verstuurd. De grap is hier te zien. Misschien nog een tip voor vandaag voor alle andere tweelingen? Have fun!

3. Subtropisch zwemparadijs in huis Dit keer niet omdat mijn hele badkamer vol water ligt (is overigens ook al regelmatig gebeurd wanneer je twee kinderen samen in bad zet) maar omdat je gewoon bedenkt om de verwarming op standje levensgevaarlijk zetten. Buiten 15 graden, dus ik zit lekker in de tuin. Maud en Femm bedachten dat het binnen ook wel wat warmer mocht dus toen ik het huis in liep bleek de verwarming vol uit aan te staan. En ja, de thermostaat zit hoog aan de muur maar je kunt natuurlijk je zus even optillen zodat zij er een draai aan kan geven. Yes, partners in crime.

4. Kikker in de wc-pot

Nee, geen echte maar je kent Kikker wel toch? Van de leuke voorleesboekjes enzo? Nou kikker is er ook om te verstoppen. Dan zou je denken, doe dat in de kast, achter de televisie of onder het bed. Nee, onze Kikker zat in de toiletpot! Normaal zou ik dit al geen goed plan vinden, maar nu in tijden van het virus kreeg ik nog meer smetvrees. Goed, toch maar uit de pot gepakt en terwijl ik graai komt er 'Joehoeeee, hier ben ik!' uit die fijne Kikker. Ongelooflijk, hij praat nog. Hij is goed ontsmet lieve mensen maar ik hoop dat dit de eerste en de laatste keer was dat ik Kikker in de wc heb gevonden.

5. Gooi-zo-ver-mogelijk-uit-het-raam Ons huis bestaat uit een erker aan de voorzijde en een aanbouw achter. De meiden hadden dus bedacht dat ze vanuit hun raam wel spullen kunnen gooien op het dak. Wie kan verste gooien? Je staat toch gek te kijken als je 's avonds alle gordijnen dicht wil doen en je ziet de Baby Born flesjes, kettingen en zelfgemaakte kunstwerkjes op het dak liggen.

Recent Posts
Archive
bottom of page