top of page

Je peuter- of kleutertweeling wakker maken met Oud en Nieuw?

Je peuter(s) of kleuter(s) wakker maken met Oud & Nieuw? Iedereen gaat er anders mee om. Tot vorig jaar hebben we Maud en Femm niet wakker gemaakt. Vorig jaar, toen waren ze beiden vier jaar, werden ze zelf wakker van al het geknal en hebben ze vanuit de erker naar buiten gekeken naar alle kleuren in de lucht. Het jaar daarvoor, 3 jaar, werd alleen Maud wakker en toen ze twee jaar waren hebben ze door de nieuwjaarswisseling heen geslapen. Voor mij was het prima zo: gewoon kijken wat er gebeurt. Ook omdat ik weet dat als we ze wakker zouden maken, dat ze dan ook niet al te vrolijk zijn in eerste instantie.

Daarnaast hebben we sinds de geboorte van de meiden Oudjaarsavond ook altijd thuis gevierd, met vrienden en familie. Hierdoor lagen ze dus ook altijd in hun eigen bedje en konden ze gewoon tot de volgende ochtend doorslapen, of niet.

Nu zijn Maud en Femm ondertussen vijf jaar en beseffen ze steeds meer dat Oud & Nieuw een hele gezellige gebeurtenis is. Dat is het natuurlijk ook! Ook dit jaar komen vrienden en familie o