top of page

Je peuter- of kleutertweeling wakker maken met Oud en Nieuw?

Je peuter(s) of kleuter(s) wakker maken met Oud & Nieuw? Iedereen gaat er anders mee om. Tot vorig jaar hebben we Maud en Femm niet wakker gemaakt. Vorig jaar, toen waren ze beiden vier jaar, werden ze zelf wakker van al het geknal en hebben ze vanuit de erker naar buiten gekeken naar alle kleuren in de lucht. Het jaar daarvoor, 3 jaar, werd alleen Maud wakker en toen ze twee jaar waren hebben ze door de nieuwjaarswisseling heen geslapen. Voor mij was het prima zo: gewoon kijken wat er gebeurt. Ook omdat ik weet dat als we ze wakker zouden maken, dat ze dan ook niet al te vrolijk zijn in eerste instantie.

Daarnaast hebben we sinds de geboorte van de meiden Oudjaarsavond ook altijd thuis gevierd, met vrienden en familie. Hierdoor lagen ze dus ook altijd in hun eigen bedje en konden ze gewoon tot de volgende ochtend doorslapen, of niet.

Nu zijn Maud en Femm ondertussen vijf jaar en beseffen ze steeds meer dat Oud & Nieuw een hele gezellige gebeurtenis is. Dat is het natuurlijk ook! Ook dit jaar komen vrienden en familie onze kant op. Ik heb besloten dat we het gewoon aankijken deze avond: wie weet vieren de meisjes om 20.00 uur 's avonds al wel Oud & Nieuw met sterretjes en kinderchampagne en gaan ze daarna naar bed. Wie weet slapen ze door al het feestgedruis heen of worden ze wakker om middernacht. Of misschien 'chillen' (zoals ze dat zelf zeggen, want he... je bent al vijf jaar toch?!) ze wel op de bank en zijn er gezellig de hele avond bij. En natuurlijk slapen ze dan de volgende ochtend lekker uit (als dat toch eens zo zou zijn ;). In ieder geval gaan we genieten! Blikken we als gezin terug op 2019 en gaan we voor gezondheid, positiviteit en vertrouwen in het nieuwe jaar. En voor Tweelingmama en mijn eigen bedrijfje meersocial proost ik op een succesvol en leerzaam 2020.

Geniet met elkaar en ik wens jullie al het moois voor 2020! Liefs, Wendy - Tweelingmama

P.S. Wat doen jullie: kids wel of niet wakker maken / op laten blijven met Oud & Nieuw?

Recent Posts
Archive
bottom of page