top of page

Daarom willen we allemaal een tweeling!

Wij als tweelingmama's zijn natuurlijk hartstikke trots op onze kroost. Waarom wij iedereen een tweeling gunnen? Nou, hierom!

1. Dubbel zoveel liefde Iedere dag ervaar je het weer: de dubbele hoeveelheid liefde van twee (kleine) mensjes. Dubbel zoveel kusjes en twee stemmetjes vanuit de slaapkamer die roepen 'Love youuuu to the moon and back!'. En dan is er ook nog de tweelingliefde voor elkaar. Het klinkt lekker zoetsappig maar dubbel zoveel liefde is een feit.

2. Aandacht Soms word je er misschien wat gek van maar meestal vinden we het stiekem ook heel erg leuk: aandacht. Je kunt het zo gek niet bedenken of mensen spreken je aan: wildvreemden op straat ('Wat leuk een tweeling! Mag ik even kijken?') tot bekenden die vragen hoe je het ervaart en of je nog hulp nodig hebt (aangrijpen hoor als mensen dat vragen ;). Ook al ben je soms een soort 'wandelende attractie', geniet er ook van. Wanneer de tweeling groter wordt en het niet meer zo zichtbaar is dat je een tweeling hebt, dan kan je die aandacht stiekem nog gaan missen.

3. Tweeling fun Hoeveel filmpjes heb jij wel niet gemaakt van de tweelingpraat of de dansjes die ze samen doen? Inderdaad! Het is een feest om naar te kijken. Ooit zei een opa: 'Ik kijk veel liever naar mijn kleinkinderen (een tweeling) dan dat ik de televisie aanzet. Hier kan ik de hele dag van genieten.' En het entertainment gaat vaak maar door want je gaat natuurlijk echt niet eerder stoppen dan je zus of broer. En hoe gekker hoe beter! Daar is de competitiedrang maar deze is dan ook wel erg leuk!

4. Alles dubbel Oke, soms is alles dubbel wat minder (alles kost namelijk twee keer zoveel en het is soms echt een zoektocht om biijvoorbeeld voor twee kinderen twee leuke jassen in dezelfde maat te vinden) maar alles dubbel is ook erg leuk! Heerlijk om na te denken over meerdere namen tijdens je zwangerschap, en houd je van shoppen dan kan je natuurlijk extra vaak gaan winkelen. En, daar is ie weer: dubbel zoveel liefde.

5. Ik begrijp je Je bent dan wel een kleine groep binnen die hele grote groep ouders, toch kan het je juist net wat extra geven. Zo voelen tweelingouders onderling vaak een band. Zonder elkaar goed te kennen ontstaat er vaak al een gesprek. Wanneer je op straat een andere tweelingouder tegenkomt is daar die blik: 'Ik begrijp je'. Er is veel herkenbaarheid en begrip naar elkaar toe. Dit is ook te zien in de community Tweelingmama waar mensen delen en elkaar inspireren. Mooi toch?!

Recent Posts
Archive
bottom of page