top of page

De kersverse schoolouder: van schoolfruit tot obesiTAS

Precies een half jaar geleden schreef ik een brief aan mijn dochters. Een blog die ik schreef een dag voor hun vierde verjaardag. "Lieve Maud en Femm, ga alles ontdekken, geloof in jezelf en blijf leren!", schreef ik. Wat ik toen nog niet wist is dat jullie ineens zo hard gaan op school, snel leren en dat mijn kleine peuters in 1 keer twee hele wijze kleuters zijn geworden. Bam, van de 1 op de andere dag vol wijsheid (in ieder geval zo voelt he). Want "He mam, we zijn vandaag met de Middeleeuwen begonnen en dus gewandeld naar de kerk. Je weet wel, daar bij het plein waar we ook altijd kibbeling kopen." Ik denk even na: "Oh, daar zijn jullie dus geweest", zeg ik en besef me dat ze hun eerste echte uitjes hebben zonder ons, zonder opa en oma maar met hun klasgenootjes en de juf. Natuurlijk vol vertrouwen hoor, maar onze meisjes komen nu thuis met hun eigen verhalen zonder dat je hier 'weet' van hebt... Ze krijgen hun eigen leven en dat is natuurlijk super fijn. Maar het is wel even wennen hoor. De eerst speelafspraakjes worden gemaakt en wanneer ik thuis kom vertellen ze dat ze met de grote kinderen de dans voor de Koningsspelen hebben geoefend, in de gymzaal en dat ging hartstikke goed. Jeetje, wat worden ze groot besef ik.