top of page

Help! Mijn kind is haar knuffel kwijt!

Ooooh, ik wist niet dat het zo naar kon voelen en eigenlijk een drama is op het moment dat je kind haar lievelingsknuffel kwijtraakt. Het drama was nog groter doordat het is gebeurd in onze hoofdstad Amsterdam. Kijk, als je iets kwijtraakt in een dorp waar we wonen, dan vind je het vaak via via of via social media of via een bekende wel weer terug... Maar Femm dacht, acht als ik m'n knuffel dan toch uit de buggy gooi dan doe ik het ook meteen goed.

Ik neem jullie even mee naar de dag waarop we 'beetje blauw' kwijtraakte. 'Beetje blauw' klinkt wat gek (is het ook) maar zo heette de konijnenknuffel van Femm. Aangezien Maud een blauw konijntje had gekregen en Femm een roze met bloemen, heeft ze lang gezocht of ze ook iets blauws kon vinden. Nou, een heel klein paars (beetje blauw) bloemetje was het resultaat en vanaf dat moment was 'beetje blauw' geboren (maar we willen als tweeling helemaal niet hetzelfde hoor... ;). Maar goed, dit konijntje heeft ze op haar eerste verjaardag gehad en vanaf dat moment waren ze onafscheidelijk. Een schattig konijntje van het merk Catimini. Nu maken zij elk jaar weer nieuwe knuffels maar dan ook elk jaar met een ander printje. Dus, je voelt 'm al aan komen: hetzelfde printje als 'beetje blauw' is nergens meer te verkrijgen. Sowieso is het konijntje niet in Nederland te koop want ze hebben het knuffeltje van mijn zusje gekregen die toen in Parijs woonde. Maar gelukkig kan je ze wel online bestellen.

'Beetje blauw' mocht dus mee naar Amsterdam. Samen met een vriendin en haar zoontje van 10 maanden gingen we wandelen naar de speeltuin. Knuffels veilig in de tas en lekker spelen maar. Tot zover geen probleem en alles verliep leuk en gezellig. Nog even een ijsje tussendoor en daarna hup weer richting de auto. Aangezien Maud en Femm daar nog weinig zin in hadden maar erg moet waren, het was ondertussen bijna 18.00 uur, gaf ik hen allebei de knuffel en Maud haar speentje. En ja, toen ging het mis. Al kletsend liepen mijn vriendin en ik naar richting de auto en namen daar afscheid. Ik pakte alles in (die mega dubbele wagen erin gesjouwd, twee vermoeide kids, en alle spullen...) en toen we zaten had ik Maud haar knuffeltje in mijn hand en geef het haar. Maar, waar was 'beetje blauw'?? Ik krijg het warm en vraag aan Femm (behoorlijk kattig) waar ze haar knuffel heeft. Ze schrikt en ik blijf doorvragen (en word bozig merk ik, niet eerlijk maar pure wanhoop). Uiteindelijk zegt ze 'Ikke gooit...'. Waaruit ik opmaak dat ze de knuffel uit de wagen heeft gegooid. Goed, laten we allemaal weer uitstappen, meiden in de wagen... Ik moet zeggen, ze voelde dat het een serieuze zaak was want ze zijn nog nooit zo snel zelf in de wandelwagen gaan zitten... En toen konden we weer de hele route opnieuw afleggen, en weer terug... Met zweet op mijn voorhoofd alles afgezocht, maar helaas... geen 'beetje blauw'. Mijn vriendin heeft de volgende dag nog gezocht, ook zonder resultaat. Oproep op Facebook... helaas mocht niet baten.

En toen, toen werd ik benaderd door My Nametags. Zij maken onder andere naamstickers voor op bijvoorbeeld knuffels en kleding en het kan zo mee de wasmachine in. Dit was precies wat ik nodig had! Ik kreeg het al helemaal benauwd bij het idee dat Maud haar knuffeltje kwijt zou raken (die zit er bijna aan vast) dus dolenthousiast reageerde ik en mocht ik de naamstickers zelf ontwerpen. Voor Maud en Femm kreeg ik stickers binnen met naam en telefoonnummers. Meteen heb ik de stickers op het merketiket geplakt en blijft goed zitten (ook na het wassen). Ik ben er super blij mee want ook voor de vakantie kan ik de stickers op andere spullen doen, zoals speelgoed of drinkbekers.

Ondertussen heeft Femm een nieuwe 'beetje blauw' gekregen. Het is hetzelfde konijntje maar met een ander patroontje. Gelukkig zit er wel een beetje blauw in dus ze was dolgelukkig. Normaal gesproken zou Maud dan ook een cadeautje willen, maar nu merkte je direct dat ze vooral blij was voor haar zus en dat iedereen weer gelukkig was. Ook dit nieuwe konijntje heeft direct een naamsticker van My Nametags gekregen en mijn oproep aan iedereen: mocht je een knuffeltje vinden op straat, check even of er een naam/telefoonnummer op staat en neem contact op. Echt, voordat ik kinderen had wist ik ook niet dat een verloren knuffeltje zoveel impact kan hebben, maar het is echt zo!

En voor onze lezers: Tweelingmama mag een set zelf ontworpen naamstickers weggeven t.w.v. € 16,95. Ga naar onze Facebookpagina en like & deel de actie.

Recent Posts
Archive
bottom of page