top of page

LAK. door Tijn

Ik plaats net op mijn Facebookpagina een filmpje van onze tweeling, samen dansend en zingend op een Landal Greenparcs en scroll verder. Direct zie ik het berichtje op Lindanieuws.nl: 'Kleine held Tijn (6) is directeur van zijn eigen nagellaklijn'. Ik zie de foto erbij en krijg kippenvel. Mijn filmpje erboven en deze foto, een groot contrast en voor mij als moeder ondraaglijk om een kindje zo ziek te zien. Met tranen in mijn ogen zie ik dat Tijn hard achteruit is gegaan sinds dat we hem allemaal 'leerden kennen' tijdens zijn actie voor Serious Request. Kennen jullie hem ook nog? Tijn, het bijzondere jongetje dat ongeneeslijk ziek is, haalde in december 2016 meer dan 2,5 miljoen euro op door nagels te lakken. En nu komt hij nog 1 keer in actie voor kinderen die getroffen zijn door hersenstamkanker.

Ook Wendy van Dijk en Youp van het Hek halen samen geld op voor hersenstamkankeronderzoek. Het doel? Minstens één miljoen euro ophalen voor Stichting Semmy. Deze organisatie wil de overlevingskansen vergroten van kinderen die getroffen zijn door hersenstamkanker: de ziekte waar Tijn zelf ook aan lijdt. Tijn: “Ik haal geld op voor een speciale machine in Engeland.” Hiermee kunnen jonge patiënten in de toekomst wél behandeld worden (bron: Lindanieuws.nl).

Hoe kan je doneren? De nagellak is in verschillende kleurtjes te bestellen via deze website. De volledige opbrengst gaat naar het onderzoek tegen hersenstamkanker. Mijn potje nagellak is al besteld. De nagels van onze meisjes zal ik ermee lakken en dan wens ik dat er zoveel geld binnenkomt dat de speciale machine werkelijkheid wordt lieve Tijn. Want zoals Wendy van Dijk zegt op de website van Stichting Semmy: "Het idee dat kinderen zelfs de hoop op beterschap wordt ontnomen vind ik echt ondraaglijk. Daar moeten we met z'n allen iets aan doen! Hoop doet leven!" Ik heb er niks aan toe te voegen...

Geen nagellak nodig? Je kunt ook geld doneren.

Recent Posts
Archive
bottom of page