top of page

Bijna 4 jaar: loslaten en afscheid nemen

Er gaat een nieuwe, vreemde en tikkeltje spannende wereld voor me open. De wereld van de vierde verjaardag en alles wat daarbij komt kijken, maal 2! Twee blonde meisjes zijn zich voor het eerst bewust dat ze straks jarig zijn. Zij vinden het vooral belangrijk dat er taart moet zijn, een taart met 'Belle & het beest' erop.

Ik google me suf naar ‘Beauty and the beast’ en bevind me ’s avonds aan de keukentafel omringt met stiften, lijm, verf en lege wc-rollen. De betoverde bedienden uit de film komen tot leven terwijl ik weg droom bij de blije gezichtjes. Ik wil namelijk wel iets meer dan taart en ballonnen. Ballonnen zijn namelijk van levensbelang als je 4 jaar wordt. Papa zit achter youtube 'How do you create the look of Disney’s Belle?’ en werkt zich een slag in de rondte om dit feest te bekostigen. Dat vinden we geen straf, sterker nog we genieten van alle voorbereidingen!

Maar naast het feest, zijn er nu ook veel momenten van 'afscheid nemen'. Afscheid van de luiers, nu echt….. Aanvankelijk lijkt dit afscheid nog hoera! Maar opeens moet je zorgen dat er OVERAL een toilet is en twee vierjarigen een plas laten doen kost gerust 15 minuten. Bovendien weet je zeker dat je deze tijd hieraan besteed want een vreemde pot dient gekeurd te worden of je nou moet of niet. Dat is gewoon een gouden regel als je vier jaar bent.

En ook afscheid nemen van de peuterspeelgroep. Vooral dat knusse kleine groepje kinderen en die ene leukste liefste juf…….. Afscheid van nog niet alle ochtenden de wekker hoeven zetten en de bijbehorende ochtendspits. Wat hier zo ongeveer gaat van sh*t! Fruitbakjes …. Ok, vandaag ben ik de mama met de vlekken banaan.

En afscheid van het woord 'klein'. De kinderen zeggen het zelf ook, ze zijn nu groot! ….. slik… En in ons geval beiden tegelijk zo groot. We zullen NOOIT meer iemand naar de peuterspeelgroep brengen, nooit meer een luier verschonen.

Daarom besluiten we; we zijn dubbel zo traag straks bij het verlaten van de klas want... he, wij moeten het als ouders tegelijk doen voor twee! Hallo! Ik zal mezelf voorstellen als gastblogger voor tweelingmama.com. Ik heb 30 jaar geleden de naam Christa van mijn ouders en ben inmiddels zelf moeder van een eeneiige meisjestweeling en gelukkig getrouwd met hun vader. We wonen en werken in Friesland.

Recent Posts
Archive
bottom of page