top of page

Het Verhaal Van Sara

Dit is het verhaal van onze dochter Sara, geboren als een "normaal" meisje.

Mijn zwangerschap liep voorspoedig, ik was vrijwel gelijk zwanger en had weinig last van alle kwaaltjes. Met 16 weken wisten wij op de negen maanden beurs dat we een meisje zouden verwachten, dus we konden gelijk los gaan op alle meisjes-spulletjes.

Sara zou na een hele lange tijd weer het eerste meisje in de familie worden dus iedereen keek uit naar een echt meisje meisje.

De geboorte

Met 40+2 weken is Sara na een vlotte bevalling geboren met een gewicht van 3270gr en 48cm. Een heerlijk meisje dat veel sliep. Aan het begin was ik erg onzeker of ik wel genoeg voeding had, maar ze groeide goed dus dat was geen probleem.

Met 4 maanden kwamen we op het consultatiebureau en toen was ze flink aangekomen, niet heel verontrustend want ik was ook een flinke baby en dat kwam later gewoon goed, ik zei dat ik slagroom had en we zouden afspreken dat ik 1 borstvoeding zou vervangen voor een potje.

Met haar kleding werd het al snel zichtbaar dat er iets niet klopte, maatje 68 heeft ze bijna niet gedragen en ze zat al snel in 74. Van onze omgeving kregen we al vaak de opmerking van 'Ah joh...zodra ze straks gaat kruipen gaat alles er wel af.' Toch merkten wij wel dat ze met haar grove ontwikkeling achter liep op leeftijdsgenootjes, ze kroop niet en rolde niet om, ook had ze totaal niet de behoefte om te gaan staan.

Sara's gewicht Met een half jaar hadden we weer een afspraak bij het consultatiebureau en toen schrokken wij beiden van haar gewicht. Op het consultatiebureau kregen wij toch advies om een afspraak te maken bij de kinderarts want dit was zorgwekkend.

Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik heel erg twijfelde, wel of niet gaan was geen makkelijke beslissing. Je wilt niet dat je kind van een half jaar oud helemaal leeggeprikt wordt voor allerlei onderzoeken, en misschien wil je het als ouder ook niet echt zien. Na goed overleg ook met mijn man hebben wij toch een afspraak gemaakt bij het Sophia Kinder Ziekenhuis. Dit gaat natuurlijk niet meer zoals vroeger, je moet nu je doorverwijzing mailen en dan maken hun een afspraak.

Wij verstuurden deze mail half februari en wij kregen de afspraak pas begin mei!!!

Het kon niet eerder.

Aangezien Sara de nachten ook nog steeds niet door sliep en we zo lang moesten wachten op onze afspraak, hebben we een afspraak gemaakt bij een homeopaat.

Hopelijk kon hij al iets betekenen voor Sara. Daar konden we de week erop al terecht.

Hormoonhuishouding Tijdens het doormeten werd er al veel duidelijk, Sara's hormoonhuishouding was helemaal door de war. Sara kreeg te veel prikkels binnen die ze moeilijk kon verwerken, daarom viel ze dus niet in slaap, en als ze überhaubt al in slaap viel dan werd ze wakker van het dromen. Ook zagen ze dat ze benauwd was, dat kon ook een reden zijn van het wakker schrikken.

Een lever bemoeit zich ook met het slapen, hoe meer je aan het draaien bent, hoe meer jouw lever zich met het slapen bemoeit. De lever van Sara bemoeide zich veel met haar slaap. Wij kregen alle waardes te zien en dat was gewoon heel erg duidelijk, daar moest iets aan gedaan worden.

Helaas kwam er niets naar voren wat haar over gewicht zou kunnen veroorzaken dus daar hadden we nog geen oplossing voor. We gingen met "op maat" gemaakte medicijnen naar huis en een goed gevoel, 2 weken later zouden we weer terug gaan.

Die week wat Sara al gelijk een ander kind: ze bewoog meer en was veel vrolijker en rustiger dan normaal. Helaas is de homeopaat natuurlijk geen wonderdokter en bleven de nachten onrustig.

Doorslapen Twee weken later gingen we weer terug. Haar waardes waren al veranderd en hij deed nog wat aanpassingen in de dosis van haar medicijnen. Zijn advies was ook haar even laten huilen en kijken hoe dat ging. Dat advies hebben wij diezelfde avond nog toegepast en onze dochter heeft voor het eerst