top of page

Babyshower vs Babypower


Vorig jaar werd ik verrast met een babyshower door lieve vriendinnen en familie. Mijn zus uit Parijs, schoonzusjes, mijn mams, mijn oma van 80 jaar, een vriendin uit Limburg, basis- en middelbare school vriendinnen, andere 'mama vriendinnen', vriendinnen die ik op mijn werk heb ontmoet... ze waren er allemaal. Op eentje na: mijn vriendinnetje uit Malawi. De afstand is helaas net iets te groot ;)

4 oktober 2014, een tuin vol lieve mensen. Het was een van de laatste nazomerse dagen en in het zonnetje werd ik overladen met lieve woorden, lekker eten en prachtige cadeaus voor mij en de tweeling. Wat ik ook niet wist was dat Mark (mijn vriend) op hetzelfde moment werd verrast met een babypower. Ken je dat? Ik vraag me nog steeds af of een babypower echt bestaat of dat dit een zelf bedacht initiatief is en misschien wel een nieuwe hype voor alle aanstaande papa's? Want dat is het natuurlijk wel, een hype maar een oh zo leuke! Want wat is er mooier dan genieten, lachen, lekker eten, cadeautjes uitpakken en in het zonnetje gezet te worden door de mensen om je heen? Natuurlijk waren er ook tranen, maar ook dat was mooi. Zo moesten de meiden mij in 1 woord omschrijven. Dit varieerde van controlfreak tot liefdevol en van nuchter tot zorgzaam. Een mooie omschrijving was 'Upendo'. Dit betekent 'liefhebben/houden van' in het Swahili, de taal van Kenia. Het land waar mijn hart ligt nadat ik hier verschillende keren ben geweest voor vrijwilligerswerk en als ambassadeur van Doingoood.

Bij de mannen ging het er natuurlijk anders aan toe. In een eetcafe werden babypotjes geproefd en quizvragen beantwoord. Maar ook daar werd een filmpje gedraaid van een goede vriend van Curacao, die er ook niet bij was. Wat erg leuk was, was de 'live verbinding' tussen de mannen en vrouwen via Facetime. Alle mannen moesten namelijk raden wat de omvang van mijn buik was en deze werd dus 'live' opgemeten in de tuin. Ik kan je vertellen: sommigen zaten er (gelukkig) flink naast ;)

Ook kreeg ik een geweldig bonnenboek met daarin allemaal tegoedbonnen. Een idee van en gemaakt door een van mijn beste vriendinnetjes. Ze vertelde: 'Straks met twee kindjes hebben jullie wel extra hulp verdiend. En hoe fijn is het als je straks nog 'sociale' dingen kunt doen? Je hoeft alleen maar je bon in te leveren en het wordt voor je geregeld! Je staat altijd voor anderen klaar en hiermee willen we voor jullie iets betekenen.' Ze had gelijk: ik geniet van het boekje en krijg nog steeds van alles waar ik helemaal blij van word! Zo ook afgelopen vrijdag: staat er ineens een bezorger aan de deur met een heerlijke carpaccio. Had ik nog tegoed uit het

boekje, geregeld door een vriendin. En eerder kreeg ik een mooie bos bloemen en een avondje oppassen cadeau. Wat ik nog meer heb gekregen of nog tegoed heb? Volg Tweelingmama op Facebook en zie elke week een leuk idee voor een bon!

Nog een paar leuke tips voor een geslaagde babyshower en/of babypower:

  • Maak polaroid foto's met iedereen die aanwezig is.

  • Laat iedereen een babyfoto van zichzelf meenemen en laat de aanstaande mama raden.

  • Maak cupcakes met als thema 'baby('s) op komst' Heb jij nog leuke tips? Laat het weten onder het Facebookbericht of op deze blogsite. Handig voor iedereen die een babyshower of babypower organiseert!

P.S. Het bonnenboek komt bij Paperchase vandaan. Leuk voor liefhebbers van mooie kaarten, papier en boekjes. Mijn vriendin koos dit boekje vanwege de olifantjes. Ik had haar ooit verteld dat mijn babykamer met olifantjes was en dat mijn broertje er zo gek op was (die heeft uiteindelijk mijn olifantenknuffel gekregen).

Recent Posts
Archive
bottom of page