top of page

La jumelles: een tweeling! Met de kids naar Parijs


Parijs, de stad van de liefde en de stad waar mijn zus woont met haar grote liefde! En wat is er leuker dan haar te verrassen met een bezoekje voor haar verjaardag?! Dus vertrokken wij vorige week, samen met de meisjes, voor 4 dagen naar Parijs. In Rotterdam de Thalys gepakt en binnen 2,5 uur stonden we in die gigantische stad. Nu klinkt dit heel eenvoudig maar met een tweeling op je arm kom je wel wat obstakels tegen. Zo moet je met 2 buggy's, een koffer, rugzak, luiertas en uiteraard je twee kids de trein in. Ok, hoe gaan we dit organiseren? Gelukkig is opa mee en sjouwt de bagage mee naar binnen. 'Pap, ga nu maar snel de trein weer uit voordat je straks ook in Antwerpen zit...' Goed, nu zijn we dus nog met z'n tweetjes en twee baby's. 'Als ik nu ga zitten met de meiden op schoot, dan kan jij de buggy's en bagage opbergen', zeg ik tegen mijn vriend. Gelukt! Dat kunnen we afstrepen. Goed, nu moet Maud toch echt verschoond worden. Gelukkig is deze speciale babyruimte om de hoek en, ondanks het gehobbel, is dat snel geregeld. Laat ik meteen Femm ook maar verschonen, net zo handig. Dat is ook meteen een tip: doe zoveel mogelijk in 1 keer, zoals voeden en verschonen. Niet alleen op reis, altijd. Anders heb je geen moment meer voor jezelf.

Terug naar de trein. Ondertussen zijn we 45 minuten verder en is het flestijd. Zo zijn we ineens bijna 1,5 uur verder en hoeven we nog maar een uurtje te reizen. De meiden vallen in slaap en papa en mama kunnen ook even bijkomen. De nadruk op 'even' want na ruim een half uur moeten we langzaam de bagage weer verzamelen, de buggy's uitklappen, kinderen erin... Het is even zweten maar als we uitstappen en mijn zus verrassen met ons bezoek is alles weer vergeten: eigenlijk ging het heel goed! En wat ging de tijd snel ;)

Ook deze keer hebben we de peuterbox meegenomen en twee losse buggy's van Kidsriver, zo hebben we Parijs door gecrost. De Sacre Coeur, Notre Dame, de Eiffeltoren... onze meisjes hebben al het moois gezien. Ook hebben ze lekker gespeeld in het park bij het Louvre. En wat een aandacht: 'La jumelles!' (een tweeling), we hebben het zoveel gehoord. Er zijn veel cultuurverschillen tussen Frankrijk en Nederland maar de aandacht voor een tweeling is hetzelfde: het is en blijft bijzonder!

Een aantal handige reistips:

  • Heb jij ook een tweeling? Neem twee losse buggy's mee. Handiger om te vervoeren en in een stad is een tweelingwagen vaak te breed.

  • Neem wasmiddel mee! Zo kan je de hoeveelheid kleertjes voor je kind(eren) in de koffer beperken.

  • Neem een staafmixer mee: vooral in zuidelijke landen hebben ze heerlijk fruit. Zo kan je vers fruit makkelijk pureren voor je kleintje.

  • Zorg voor speelgoed voor onderweg.

Heb jij handige reistips? Wat moet je bijvoorbeeld echt niet vergeten en wat is handig voor onderweg? Laat het weten via deze blog of op Facebook.

Winnaar Wendy Magazine

Afgelopen maand ontving ik veel mooie en bijzondere geluksmomenten van lezers voor de winactie 'Maak kans op Wendy Magazine nr. 3'. De winnares van deze actie is Chantal Talleke.

Van harte gefeliciteerd!

Recent Posts
Archive
bottom of page