top of page

Dubbelfeest!


Hoera! Onze meisjes zijn vandaag een half jaar oud en het is dus mijn eerste Moederdag. Dubbelfeest! Eigenlijk is het hier altijd dubbelfeest: twee lieve glimlachjes als je 's ochtends (of 's nachts) wakker wordt, vier handjes die je vastpakken, twee knuffels, vier mooie blauwe ogen die je aanstaren maar ook twee volle poepluiers (tegelijk), twee huilende gezichtjes, 16 flesjes op een dag (gelukkig hebben we die al terug weten te brengen naar negen flesjes) en twee keer spuug over je kleren, want uiteraard komt dat nooit op het spuugdoekje terecht. Het is aanpakken en doorwerken, maar het is vooral dubbel geluk.

Afgelopen week ontving ik nog een appje van een kennis: "Respect jullie met twee kids! Als ik zie hoe druk je er al bent met 1, laat staan met twee." Het is druk maar in ons geval weten we niet beter. Het zijn onze eerste twee kids en ik ben zelf opgegroeid met een tweeling in ons gezin. Ja, mijn zusje en broertje, ondertussen 26 jaar, zijn ook een tweeling. Erfelijk bepaald dus. Je zou misschien denken: je wist dus dat de kans groter was dat je ook een tweeling zou krijgen? Eerlijk gezegd: "nee". Ik was er altijd van overtuigd dat het een generatie overslaat. Niet dus ;) Bij de 9-weken echo was het dan ook even schrikken. Hadden jullie dat ook andere tweelingmama's? Eerlijk is eerlijk, het is toch wel even wennen: van geen naar twee kids! Maar na een paar weken weet je niet meer beter en is het alleen maar leuk, fijn, bijzonder, mooi en vooral spannend.

Tijdens mijn zwangerschap heb ik het boek 'Alles dubbel - Survivalgids voor startende tweelingmama's' gelezen, een aanrader. Maar het viel tegen hoeveel er verder te vinden is. Nu, ruim een half jaar later, heb ik 'tijd' om een blog te beginnen. Hier schrijf ik mijn ervaringen als (tweeling)mama maar wil ik vooral ook tips & ideetjes delen en ben ik benieuwd naar jullie ervaringen en reacties. Niet alleen voor of van een tweelingmama maar een blog voor elke mama! Misschien hebben jullie ook suggesties voor boeken, websites en/of apps?

Onze belevenissen & tips:

  • Aangezien onze meisjes te vroeg zijn geboren was ik te laat met het aanschaffen van een leuk nachtlampje. Afgelopen week was ik in Parijs en kwam ik terecht bij een leuk winkeltje ´la case de cousin paul´. Ik heb zelf de lamp samen kunnen stellen in de kleurtjes van de babykamer. Het is nu al een succes: de meisjes blijven kijken en kletsen gezellig bij alle kleurtjes die ze zien.

  • We zien een klein wit puntje in Femm d'r mond: er komt een tandje door. Veel kwijlen dus en de koelbijtringen liggen al in de koelkast. Favoriet van onze meisjes: de Beanie Bites van Bright Starts. Gekregen van een vriendin, zij heeft deze gekocht in Amerika. Tja, dat is niet naast de deur. Ik ben dus op zoek gegaan en heb dit product dichterbij kunnen vinden: de Kinderplaneet in Belgie.

  • Ik dacht tijdens mijn zwangerschap dat ik wonderkinderen zou krijgen: die van ons slapen vast snel door. Helaas... Maud heeft tot twee weken geleden niet doorgeslapen. En dan bedoel ik niet dat we er 1 keer per nacht uit moesten maar gerust zes keer. Na een telefoontje met het consultatiebureau hebben we besloten de meisjes tijdelijk apart te laten slapen. Ik vond dit erg lastig, je haalt ze voor het eerst 'uit elkaar'. Herkenbaar? Maar zo kon Femm rustig doorslapen en met Maud hebben we geoefend dat we niet meteen naast haar bedje staan. De eerste keer gingen we haar troosten daarna lieten we haar even 'zeuren'. Wanneer ze echt huilde, gingen we wel naar haar toe. En met resultaat: na 5,5 maand gebroken nachten slaapt ze nu al twee weken regelmatig door. Dus wanneer je ook tegen dit probleem aanloopt en je hebt nog een kamer over, laat je kinderen tijdelijk apart slapen. Wie weet slaapt iedereen binnenkort wel door!

  • Ik vond de eerste drie maanden ´s nachts pittig hoor: elke drie a 4 uur een flesje en dat maal twee... Gelukkig hadden vrienden ons geattendeerd op de Beaba fleswarmer. Een mooi apparaat die je 's nachts op je slaapkamer kunt zetten waardoor je niet naar beneden hoeft voor gekookt water of de magnetron. En met de Beaba is het flesje altijd precies op de juiste temperatuur. Ideaal!

Recent Posts
Archive
bottom of page