top of page

Deel 2: jullie ‘Oh-dat-is-niet-eerlijk’ afvinklijst met tips

Begin deze maand deelde Tweelingmama de ‘Oh-dat-is-niet-eerlijk’ afvinklijst voor tweelingouders. En omdat we zoveel reacties, tips, herkenning én aanvullingen kregen, is dit deel 2 door jullie samengesteld.

De afvinklijst

1. De één komt met kapotte schoenen thuis dus het was tijd voor nieuwe schoenen. Volgens de ander is dit niet eerlijk want die wil ook nieuwe schoenen!

2. De kinderen mogen om en om een filmpje kijken op Netflix. De één kiest een filmpje uit dat 15 minuten duurt, de ander een filmpje van 5 minuten. Reactie: ‘Dat is niet eerlijk!! Nu mag ik 3 filmpjes kijken want dat is samen ook 15 minuten.’

3. De één is uitgenodigd voor een kinderfeestje en heeft iets leuks om naar uit te kijken. De ander is niet uitgenodigd en heeft verdriet. Oké, dat lost mama op door gezellig naar de Intratuin te gaan, met een rondje draaimolen en een ijsje voor we weggaan. Dan denk je: iedereen blij… niet dus. Degene die het feestje had, wilde ook graag in de draaimolen en een ijsje eten.

4. Eén van de kinderen moest een tand laten trekken en daarom kreeg ze een cadeautje. De ander vond dat niet eerlijk; zij had geluk! Het is maar wat je geluk noemt…

5. De één krijgt net wat meer chips in een bakje dan de ander: ‘Dat is niet eerlijk!’. Ik tel ze nu dus maar, net als de hagelslag ;)

6. Eén van de tweeling was boos om haar cijfer 10 die ze had gekregen want haar zus had een 10+ en zij had veel minder lang geleerd. Heel oneerlijk!

Jullie tips

1. Zorg voor een systeem: dag één is ‘van’ het ene kind en de dag daarna van de ander. Wanneer het jouw dag is, mag je alles als eerste doen: het toetje pakken of naast mama zitten. Ook de minder leuke dingen (zoals haren borstelen).

2. Kop en munt voor het douchen: dan mag de ander na het douchen nog héél even naar beneden.

3. Zorg voor een vaste plek in de auto en ze mogen ruilen als ze daar beiden mee eens zijn. Creëer ook aan tafel een vaste plek.

4. Leg kleding een avond van tevoren klaar.

5. Laat de kinderen zelf overleggen en stuur bij waar nodig. Leer ze elkaar iets te gunnen, ieder kind komt een keer aan de beurt.

6. Ruzie om speelgoed? Zet de wekker zodat ze dan ruilen en beiden met het speelgoed kunnen spelen.


En natuurlijk weten we dat ieder kind, iedere tweeling verschillend is... Dus wat bij het ene kind wel werkt, zal niet altijd bij de ander werken.


In het nieuwe Tweelingmama Magazine lees je het artikel 'Tweelingouders durf oneerlijk te zijn!' van de Tweelingcoach. Ontvang je het magazine nog niet? Meld je hier gratis aan.




Beeld: Pexels


Recent Posts
Archive
bottom of page