top of page

5 leuke tips & ideetjes voor ceremoniemeesters

Ben jij binnenkort ceremoniemeester? Of kan je wel wat leuke ideetjes gebruiken voor je eigen bruiloft? Tweelingmama was afgelopen juni ceremoniemeester op de bruiloft van haar zus en deelt vijf leuke tips met jou! Heb jij nog meer ideetjes? Laat het ons weten via onze Facebookpagina!

 • Een kaartenrek met stempels: hang een kaartenrek aan een boom of gebruik een standaard. Plaats hierin passende kaarten, bijvoorbeeld vintage kaarten of kaarten die iets zeggen over het bruidspaar. Gasten schrijven op de kaarten een persoonlijke boodschap aan het bruidspaar. Je kunt ook stempels neerleggen zodat gasten deze ook kunnen gebruiken.
   

 • Gebruik op de grote dag een polaroid camera en maak foto’s van alle gasten zodat je iedereen in hun feestelijke outfit vastlegt en je kunt de polaroids als cadeau meegeven aan het bruidspaar. Extra leuk: maak meteen een extra foto zodat de gasten er zelf ook één mee naar huis krijgen. Een mooie herinnering aan een mooie dag.
   

 • Vintage koffer: geen gastenboek maar een koffer vol herinneringen aan de mooiste dag in het leven van het bruidspaar. Doe hier bijvoorbeeld alle handgeschreven kaarten in samen met de gemaakte polaroids.
   

 • Laat een persoonlijke poster ontwerpen via Etsy en laat iedereen met vingerverf een vingerafdruk zetten. Een mooi alternatief voor het ‘standaard’ gastenboek.
   

 • Sterretjes: een romantisch nummer op de dansvloer of vertrekt het bruidspaar? Leuk is om dan sterretjes af te steken en ze hiermee uit te zwaaien.
   

Ontvangsttafel
Wedding
Let's dance
Vintage kaarten
De tafel
bottom of page