top of page

Persoonlijk: Het gaat... soms net niet

Toen ik zwanger was van onze meiden, had ik nog geen idee wat ons te wachten stond. Natuurlijk had ik zo mijn verwachtingen. De opvoeding gingen we samen fixen en we bleven vooral ook leuke dingen doen. Na maximaal een half jaar zouden onze rustige kinderen echt wel doorslapen en tijdens vakanties zouden we, zoals altijd, eropuit trekken. Ha, wist ik veel!

De realiteit is dat we tijdens onze vakanties zoveel mogelijk op de camping blijven, dat onze meiden negen jaar zijn maar we nog vaak gebroken nachten hebben en ik onwijs dankbaar ben voor de lieve mensen om ons heen. Want ook al doe ik het liefste alles zelf, soms gaat het ook even niet. Zo had ik zo'n moment eerder dit jaar. Je kent het wel... van die weken waarin er genoeg deadlines zijn om 'net' te halen.

Op een vol geplande zaterdag, stap ik snel nog even op de fiets. Ik moet nog naar de winkel voor alle volgende kapper-kinderfeestje-opticien- en BBQ-afspraken. Je raadt het misschien al. Die snelle fietsrit werd een val op de grond.. Geen afspraken meer maar plat op de bank. Ik werd met mijn neus op de feiten gedrukt: ik had letterlijk op de rem getrapt.


Het gaat soms 'net' en soms net even niet. Ook al liggen de tropenjaren met jonge kinderen achter ons. Ik weet nog hoe we als tweelingouders een extra helpende hand soms goed konden gebruiken, en met regelmaat nog steeds. We hebben namelijk maar twee handen en dan gaat het soms net. Of net niet. Omdat we oververmoeid zijn, zorgen hebben door vroeggeboorte of klaar zijn met de tweelingstrijd, Maar hulp vragen... dat is niet altijd even makkelijk. En wat als je weinig mensen om je heen hebt die er voor je kunnen zijn? Omdat je net bent verhuisd, gescheiden of gevlucht vanuit een ander land? Dan valt het helemaal niet mee. Hoe mooi is het dan dat de organisatie Buurtgezinnen kan helpen. Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Je leest hierover in Tweelingmama Magazine.

Oke, de tijd dat ik letterlijk in slaap viel met twee baby's en twee flessen op schoot, ligt achter ons. Maar af en toe een helpende hand en een liefdevol zinnetje als 'Je kunt het en doet het goed', blijven onbetaalbaar. Laten we er voor elkaar zijn, juist een beetje extra in deze tijd.


Liefs, WendyKommentare


Recent Posts
Archive
bottom of page