top of page

5x waarom je leven met kids écht verandert

"Geniet nog maar even van het samen zijn hoor, met kindjes straks wordt het leven echt heel anders", ik hoor het een bekende van ons nog zeggen. En weet je, ik knikte wel maar ik had daadwerkelijk geen idee. Het werd toch sowieso alleen maar leuker?!

Leuk is het zeker, genieten ook, bijzonder... en soms ook best pittig. Geduld is het toverwoord. Waarom je leven met kids echt verandert? Hieronder 5 op een rij:

1. Nooit meer zomaar de deur uit En dan bedoel ik ook echt NOOIT meer 'zomaar'. Nu ze nog klein zijn kost het vooral veel tijd en heel veel geduld. Zat ik voorheen binnen 5 minuten in de auto, ik reken nu toch wel minstens een kwartier. Aankleden, dan moeten er nog tasjes mee en gevuld worden met speelgoed (uiteraard door de dames zelf) en oja, we trekken onze laarzen nog maar een keer uit zodat mama weer opnieuw kan beginnen. En dat kwartiertje extra tijd is kort, want tijdens de peuterpuberteit (of beter gezegd: 'ik maak van mezelf een plank' zodat mama mij toch niet in de buggy kan krijgen), was ik gerust een half uur bezig met 2 kids. En ik denk dat als ze ouder worden het 'zomaar de deur uit' ook uitblijft; of ze willen niet mee, andere kleren aan, uren bezig met make-up etc. etc.

2. Een cadeautje aan... je kind in plaats van aan jezelf

Die leuke bol.com bon die je voor je werk hebt gekregen besteed je niet meer aan een mooie tas of lekkere parfum. Nee, aangezien de vaatwasser ermee op is gehouden en dat met 2 kids toch wel een verdomd handig apparaat is, leg je deze 'speciaal-voor-jou-vanwege-het-harde-werken-bon' maar bij deze toch wel weer grote investering. Tsja...

3. Vakanties: ken jij ze nog? Weet je nog die tijd dat je met een boek languit op het strandbedje lag? Nee, ik ook niet! Het leven verandert met kinderen, maar je vakanties... Zo naief als ik was, toen we de eerste keer op vakantie gingen en ik echt dacht dat we elke dag met de auto een ander strandje konden gaan bezoeken, elke avond wel uiteten konden gaan en vast een beetje konden bij slapen. De werkelijkheid? Van de 2 weken, hebben we 2 nachten doorgeslapen, liepen we elke dag minstens 4x op een neer om buggy's, parasol, strandtassen en oja, kids mee te nemen en hadden we ongeveer een uurtje de tijd om uit eten te gaan want langer stilzitten in een kinderstoel valt niet mee voor die twee van ons. Dus, het was een heerlijke actieve vakantie! Stiekem zeker genoten hoor ;)

4. Volle agenda Onze agenda (we hebben de 'Relax Mama agenda', zo houd je nog moed ;) blijft vol maar waar vroeger stond: maandag etentje met vriendin, vrijdag welness met andere vriendin, zaterdag uiteten met manlief, volgende week vakantie en dinsdag shoppen met zus en mams, staat er nu: maandag bezoek consultatiebureau, dinsdagavond vergadering, dinsdagochtend kids brengen kinderdagverblijf, woensdag kids naar dansles, donderdagavond theetje bij vriendin (kan wel even ;), vrijdag gesprek school en op zaterdag een grote kruis met 'even niks: bijkomen!'.

5. Lief, liever, liefst!

En weet je, alles wat ik nu opschrijf is waar (voor ons tenminste) maar tsjonge, wat ben ik gek op onze meiden. Uiteraard zijn ze voor ons de allerliefste en wordt het met de dag leuker! Zo komen we net terug van een eerste dansles 'Beweegkriebels'. Wat hebben ze goed meegedaan en wat is dat genieten. Dus, ons leven is anders en zoveel leuker: de wereld wordt steeds mooier.

Liefs, wendy

Recent Posts
Archive
bottom of page