top of page
Fashion Willem en Mees
Fashion Willem en Mees
Fashion Willem en Mees
Fashion Willem en Mees
Fashion Willem en Mees
Fashion Willem en Mees
Fashion Willem en Mees

Elk seizoen deelt Florieke (29 jaar) de laatste fashiontrends voor kids. In deze blog vertelt ze hoe ze haar jongenstweeling Willem en Mees (1,5 jaar) stylt. Samen met haar moeder heeft Florieke een webshop in kinderkleding.
 

Toen Willem en Mees nog heel jong waren kleedde ik ze wel eens hetzelfde, dat stond leuk en was makkelijk. Nu ze ouder worden en overduidelijk hun eigen karakter hebben kleed ik ze naar hoe ze zijn. Maar uiteraard wel matchend.

 

Ik houd van kleurtjes en van een stoere hippe speelse look. Helaas is er voor jongens niet zoveel aanbod als voor meisjes en daarom ben ik samen met m'n moeder een eigen webshop gestart: www.willemenmees.nl (binnenkort online). We maken unieke comfortabele broekjes met kleurrijke printjes zodat ze goed te combineren zijn met basics en je zo toch een leuke hippe outfit hebt. 

 

Als ik m'n jongens aankleed kijk ik altijd eerst naar het weer. Een t-shirt kan altijd; is het redelijk warm weer dan met een denim bloesje met opgerolde mouwen, is het wat kouder dan met een romper met lange mouwen eronder en een vest of ook weer een denim bloesje en een colsjaal. Zo kun je eindeloos variëren. Nu in de lente kies ik vaak voor een longsleeve met een vestje of bloesje erover. Als het dan warmer wordt hoef ik alleen maar het bloesje uit te doen. 

 

Ik kijk ook naar hoe ze zijn. Willem bijvoorbeeld is het type 'rauwdouwer' en wil niet teveel poespas aan z'n lijf. Hij wordt het meest blij van kleding wat comfortabel zit en draagt liever een vest dan een blouse.

Mees is een heel ander kind, vind alles wel prima en kan de hele dag met een hoedje oplopen. Ik vind het leuk om ze naar hun karakter te kleden. Ze lijken qua uiterlijk erg veel op elkaar maar het zijn echt twee totaal verschillende kinderen.

 

Musthaves

  • Een denim bloesje, dit kan elk seizoen! Open met opgerolde mouwen over een T-shirt, helemaal dicht met een vestje erover of met een vlinderdasje voor een 'geeky' look.

  • Sneakers: maken elke outfit wat hipper en stoerder en kunnen eigenlijk overal wel bij gecombineerd worden. Ik ben zelf fan van Converse AllStars.

  • Uiteraard onze eigen broekjes: Ze zijn erg comfortabel en hip tegelijk, win-win dus!

  • Colsjaals: bijvoorbeeld in een contrasterende kleur om de hele look wat op te fleuren. Voor de kleinere kindjes zijn kwijlslabbers ook erg hip en handig! (Leuke colsjaals en kwijlslabbers op onze site te koop)

  • Een hoedje: je kind moet er wel van houden. Mees is bijvoorbeeld echt een 'hoedenkind' maar Willem wil er niets van weten. Ik heb voor Mees van alles; mutsen, petten, flatcaps maar de favoriet is toch zijn strooien hoedje. Primark heeft vaak erg leuke hoeden voor weinig geld.

 

In de volgende blog deelt Florieke fashiontips voor (tweeling)mama's met dochters.

 

bottom of page