top of page

Waarom het geweldig is om tante te worden!

Ooooh, sinds afgelopen weekend weet ik dat ik tante ga worden. Voor de eerste keer! Ik vind het zo geweldig. Mijn zusje is zwanger van haar eerste kindje. Begin september wordt de familie uitgebreid met een klein mensje. Ik kan niet wachten!

Waarom ik het zo geweldig vind om (voor de eerste keer) tante te worden? Ga er maar even voor zitten...

1. Ik kan weer babykleertjes gaan shoppen! Maatje 56, het lijkt alweer zo lang geleden met die 'grote' meiden van ons die nu in mt 92 zitten. Hup, weer op naar baby-afdeling en heerlijk rond kijken naar alles wat er is. Afgelopen weekend liep ik dus al in Babypark en terwijl ik wat kleertjes in mijn handen had, hoor ik ineens 'He, Wendy'. Staat er een goede vriendin naast mij met haar kleintje van 6 maanden. Ik stamelde meteen 'Euuh, ik sta hier niet voor mezelf hoor'. Alsof ik werd betrapt haha.

Toen ik zelf zwanger was, ben ik 1 keer naar Babypark geweest en ik weet nog hoe alles mij overviel. Het is een mega grote winkel en ik had totaal geen overzicht meer. Ik kreeg een lijst in mijn handen gedrukt met alles wat (jaja) nodig zou moeten zijn... en ik raakte van binnen in paniek. Dit alles maal 2?! Vermoeid en misselijk liep ik later de winkel weer uit. Uiteindelijk bestelde ik het meeste online omdat ik vaker plat lag dan rondliep. En nu, nu stond ik hier heerlijk fit en vol energie rond te kijken voor mijn toekomstige nichtje of neefje. Een feestje!

2. Het scheelt misschien wel dat ik nu zelf al kindjes heb want kan niet wachten om de kleine straks te knuffelen, flesje te geven, verschonen... Het is waarschijnlijk toch net iets minder spannend als je dit zelf al heb gehad. En dat er dan een vlek op je kleren zit, of er sneuvelt een vaas... Ach ja, we zijn wel wat gewend en ons huis is natuurlijk al kids proof dus laat de kleine hier maar logeren hoor. En wat helemaal lekker is, is dat je vooral de leuke dingen kan gaan doen en die gebroken nachten slaan we over ;)

3. Mijn zusje woont in Londen dus het betekent wel dat ik een 'longdistance auntie' word. Natuurlijk dubbel, want je weet dat je je neefje of nichtje niet wekelijks of maandelijks zal zien. Maar tegelijkertijd weet ik ook dat als ze in Nederland zijn of wij in Engeland, dat je dan heel veel quality time met elkaar hebt. Stiekem ben ik dus al aan het kijken naar vliegtickets naar Londen ;) En... gelukkig hebben we facetime. Als ik iemand bel, denken onze meiden altijd al dat facetime met tante Daf en ome Matt gaat beginnen.

4. Ik vind het ook zo leuk dat Maud en Femm nu een neefje of nichtje gaan krijgen. Ze zijn zo leuk (maar niet altijd even voorzichtig) met baby's en roepen nu al: 'Daphne, baby buik'. Goed, het duurt nog even en gelukkig zijn ze nog te jong dat ze beginnen met aftellen (dan duurt het wel heel erg lang). Maar het is toch leuk om te zien hoe ze er op hun manier al mee bezig kunnen zijn.

5. Het is ook zo geweldig dat mijn ouders nu in nog geen 3 jaar tijd voor de 3e keer opa en oma worden. Ik ben daar nu ook meer bewust mee bezig, omdat ik weet hoe leuk het is, hoe leuk zij het vinden en hoe er genoten wordt met de kinderen in huis. Het wordt alleen maar drukker en gezelliger, daar kijk ik naar uit!

6. Het is ook bijzonder om nu van alles met je zus te kunnen delen over de zwangerschap; hoe dingen gaan, is het heel anders of juist wel te vergelijken? 1 verschil is er natuurlijk sowieso: een eenling zwangerschap en een tweeling zwangerschap. Maar ondanks dat merken we nu al wat overeenkomsten en ben zo benieuwd naar hoe het de komende maand gaat...

Op dit moment krijgt m'n zus een tweede echo. Kijk al uit naar de appjes met alle plaatjes. Even ga ik met mijn gedachte terug naar mijn echo's, hoe leuk en bijzonder ik dat steeds vond. Maar ook spannend, zeker toen bleek dat de groei achterbleef. Ik wens voor mijn lieve zus en zwager dat alles goed gaat, dat ze een fijne zwangerschap heeft (met weinig kwaaltjes) en dat zich heerlijk mogen voorbereiden op het kleine mensje dat straks komt. Ik kan in ieder geval niet wachten!

Liefs Wendy

P.S. Er volgt natuurlijk nog een blog 'Waarom het geweldig is om tante te zijn!'. Nog even geduld tot in september...

Recent Posts
Archive
bottom of page