top of page

Een tweeling: dubbele cadeaus of niet?

Zondagmorgen 05.15 uur. Ik hoor Maud huilen en helaas is ze niet meer van plan te gaan slapen. We leggen haar tussen ons in en ze maakt er meteen een feestje van. 'Mammie, niet lapen'. Lapen is slapen en het liefst wil ze nu zingen en dansen. Ze begint alvast 'Sinterklaas Kapoentje, gooi wat in mijn schoentje, gooi wat in mijn laarsje, dank u Sinterklaasjeeeeee'. Mark en ik schieten allebei in de lach, Het is half 6 in de ochtend en we zijn al volledig in Sinterklaasstemming. Ze voelt het waarschijnlijk aan want vandaag vieren we Sinterklaas. Vanmiddag gaan we naar mijn neef en zijn gezin en vieren daar dit leuke kinderfeest samen met de opa's en oma's, Sinterklaas. een gezellige tijd hoor, maar stiekem ben ik ook erg blij dat het nu zover is en dat die beste Sint morgen weer richting Spanje vertrekt.

12 november, de Sint komt al aan in ons dorp. Een dag nadat we de 2e verjaardag van de meisjes hebben gevierd, is het dus weer feest. Het schoentje wordt 's avonds gezet en ik vraag me af wat ik nu toch moet bedenken voor onze meisjes op 5 december, Het was al een hele uitdaging om voor hun verjaardag leuke, nuttige, passende cadeautjes te bedenken. Iedereen vraagt of de meiden nog wensen hebben, logisch ook maar mama is op een gegeven moment 'uitgedacht'. De speelgoedkast ligt al aardig vol, kunnen ze nog niet vertellen wat ze graag willen hebben/wensen en... dan krijg je ook nog van alles dubbel. Op de verjaardag van de meiden dacht ik dan ook dat we ons huis nog maar verder moeten laten uitbouwen ;)

Over het krijgen van dubbele cadeaus: ik vind het maar lastig hoor. Soms denk ik, echt niet alles hoeft maal 2 want ze moeten maar leren delen en op een gegeven moment is het ook gewoon goed. Aan de andere kant weet ik dat het een strijd wordt. Gisteren nog. We vierden bij mijn schoonouders ook Sint met de meisjes. Een schoorsteen vol cadeautjes en de meiden rennen richting de cadeaus. Vol enthousiasme pakken ze uit. Onder andere krijgen ze een bezempje en een stoffer & blik. En ja hoor, uiteraard willen ze allebei de bezem. 1 groot gevecht en dikke tranen. Ja, ik vind dat ze moeten leren delen dus 1 bezem en 1 stoffer & blik is goed. En om de beurt mogen ze ermee spelen. Maar tsjonge, wat kost dat een energie. Op zo'n leuke dag moeten de kinderen vooral ook leuk doen. Ze zijn ook leuk, en zeker niet ondankbaar hoor. Ik hoor het mezelf denken... Kom op Maud en Femm, kijk eens wat jullie allemaal nog meer hebben gekregen. Doe nou eventjes gezellig... Zucht!

Goed, delen is ook niet altijd leuk. Zeker niet als je dit al vanaf dag 1 moet doen. Of het nu gaat om mijn aandacht of speelgoed... Vanaf het moment dat Maud en Femm er zijn moeten ze delen. En dat is soms erg moeilijk, zeker voor peuters... Maar dat betekent natuurlijk niet dat ze altijd hun zin krijgen en dan is het soms gewoon even niet leuk. En dan nog al die spanning erbij de laatste paar weken. Wat dat betreft is het straks ook wel weer fijn als die goede oude Sint weer de boot neemt.

Het idee over 'gezellig' Sintinkopen doen, wat ik vroeger had, loopt in werkelijkheid hier dus heel anders. Twee koopavonden heb ik als een gek de stad doorgelopen. Ik voel een lichte stress opkomen als het de eerste avond allemaal allemaal nog niet is gelukt. Wanneer kan ik nog een keertje zonder kids de stad in? Ik struin het internet af; misschien kan ik daar nog iets vinden? Inderdaad 'iets' want ik heb geen idee wat.... Maar het is ondertussen maandag en ik weet niet of ze nog wel binnen een week leveren in deze drukke decembermaand. Dus race ik afgelopen woensdag toch nog naar een andere stad om daar de laatste inkopen te doen. Yes, het is gelukt!